Voor de kinderen

Home / Camping / Voor de kinderen

Voor de kinderen

Voor kinderen is er veel te doen op boerderijcamping Ormsby Field. Het speciale van kamperen bij de boer is vooral de omgang met dieren. Zeventig koeien staan op stal en die vinden het altijd machtig interessant om enthousiaste of nieuwsgierige kinderen te zien. Voor kinderen is het ook altijd boeiend om deze dampende en snuivende koeien in levenden lijve te zien. En ze mogen meedoen! Bijvoorbeeld met voer geven. Vooral van het voederen van kalfjes kan kinderen heel blij maken.

 

Lekker spelen

Gewoon lekker spelen kan ook volop op onze agro-camping. Bijvoorbeeld op de schommels en in  de speelhuisjes, of gewoon in de zandbak. Veel actiever is trampolinespringen, of tafeltennis spelen. Ook spannend: rijden op een van de skelters. Dat zijn stevige skelters, waar ook grotere kinderen op kunnen rijden, of vaders en moeders. Of opa’s en oma’s, want het gebeurt vaak genoeg dat zij met de kleinkinderen op vakantie zijn omdat de ouders nog hele dagen moeten werken.

Is het een dagje slecht weer, dan kunnen ze in de grote kapschuur tv kijken, of naar een dvd-film. Daar kun je aan een tafel ook allerlei spelletjes met elkaar doen. Of rustig een boek lezen – er staat een flink gevulde boekenkast.

 

Koeien, paarden, kippen enzovoort

Er zijn meer dieren. Bijvoorbeeld het fjordenpony Olle en de Shetlandpony Feya – alle twee niet van die heel grote beesten. De kippen moeten ook elke dag gevoerd worden, en de eitjes worden er dan uitgehaald.  Altijd aanwezig is huishond Vera.

In de omgeving van de camping is ook heel veel te doen voor kinderen. Op twee minuten lopen afstand begint het Noord-Hollands duinreservaat, vijf minuten met de fiets brengt je in het dorp Castricum. Nog nooit naar de kaasmarkt in Alkmaar geweest? Doen! Het is vanaf het nabij gelegen station slechts 10 minuten met de trein naar Alkmaar. Ook goed om ooit gezien te hebben is de wereldberoemde Zaanse Schans. Bij ‘Bezienswaardigheden’ staat daar iets meer over te lezen.