Camping Bakkum

Home / Camping Bakkum

Camping Bakkum

Een camping in Bakkum is al generaties lang een begrip voor stedelingen uit Amsterdam. Het is een toevluchtsoord voor wie de drukte van de stad achter zich wil laten, en wil genieten van de vrije natuur in de duinen. Vlak bij Bakkum, op minder dan 2 km afstand, ligt camping Ormsby Field. Hier vind je alle ruimte. En gegarandeerd ook rust, want er zijn maximaal 30 kampeerplekken.

 

Bakkum en Castricum

Bakkum is een echt oud dorpje, maar is organisch vastgegroeid aan Castricum. Aan de rand van Castricum ligt onze agro-camping. Gelegen in het open veld, omzoomd door bomen die voldoende ruimte laten voor vrij uitzicht. De camping ligt op de grens van het open polderlandschap en het unieke duingebied rondom Bakkum.

 

De Hoep in Bakkum

Stap onze boerencamping af en na twee minuten lopen ben je aan het wandelen in de duinen. In dit duingebied is een wirwar van wandelpaden. Je kunt er eindeloos dolen en dwalen. Maar natuurlijk ook kiezen voor een van de vele duidelijk afgebakende wandelroutes. Een belangrijk startpunt voor de wandelroutes is bezoekerscentrum De Hoep in Bakkum.

Vanaf het bezoekerscentrum De Hoep zijn er wandelingen te maken door het duingebied, maar ook rechtstreeks naar het strand en de Noordzee. Wie wel houdt van zon, zee en strand, maar niet zo lang wil lopen, kan ook gewoon met de auto. Vanaf Bakkum ligt er een mooie weg naar een groot parkeerterrein vlak bij het strand.

 

Bakkum aan zee

Tussen de duinen en de zee staan hier diverse strandpaviljoens. De ene keurig netjes, een ander lekker vrijgevochten. Vanaf hier zijn mooie strandwandelingen te maken. Je kunt hier kilometers lang lopen zonder dat er een nieuwe toevoerweg naar of een afslag vanaf het strand is, dus hier lopen alleen de echt strandwandelaars.

Wie deze heerlijke plek aan het strand wil bezoeken met de auto, moet zich niet laten verwarren door namen. Het heet Castricum aan Zee, maar het is feitelijk Bakkum aan zee.