Camping Castricum

Home / Camping Castricum

Camping Castricum

“Camping Castricum” is een van de bijnamen van de leukste camping in de buurt van Castricum:

Ormsby Field. Op deze mini-camping kun je kamperen bij de boer, met dus altijd levendigheid en bedrijvigheid om je heen. Op het groene kampeerterrein zijn er circa 30 plaatsen voor een tent, kampeerwagen, caravan of camper. Deze camping ligt vlak bij Castricum, dus je bent per fiets of wandelend in enkele minuten in het dorp.

 

Agro-camping

Agro-camping Ormsby Field mag dan in de directe nabijheid van Castricum liggen, het uitzicht vanaf het kampeerveld is groots: frisse groene weiden, kilometers ver. Met daarboven een grote hemelkoepel die je het gevoel geeft van ruimte en vrijheid. Wég van de drukte van alledag. Welkom in de vrije natuur!

 

Leukste camping van Castricum

De leukste camping van Castricum wordt gedreven door Wilma en Gerard Veldt. Zij zijn praktiserend boer en boerin op agro-camping Ormsby Field. Het gaat hier om een boerenbedrijf dat al anderhalve eeuw verbonden is aan de regio Castricum. De boerderij is strategisch gelegen op de grens van de sappige weiden en het brede duingebied nabij Castricum.

 

Fietsroutes

Voor onze kampeerders is die ligging heel handig: je fietst zó vanaf de camping het groene boerenland in voor het rijden van een van de prachtige fietsroutes door het Noord-Hollandse landschap. Met leuke dorpjes, zoals Limmen, Akersloot, Westknollendam, Graftdijk, Spijkerboor, Zuid-Schermer en Limmen. Of naar wat grotere toerische plaatsen zoals Alkmaar, Egmond aan Zee, Wormerveer of de wereldberoemde Zaanse Schans.

 

Wandelen door duingebied Castricum

Of steek vanaf camping Ormsby Field de weg over om te gaan wandelen in het duingebied van Castricum. Hier zijn de duinen op hun breedst: bijna 4 kilometer tot aan het strand en de Noordzee. In dit duingebied zijn veel wandelroutes uitgezet, van kort tot lang. Dwaal lekker rond, of volg een duidelijke route. Voor je het weet, kom je uit in Bakkum, waar het van oudsher goed toeven is voor kampeerders en wandelaars.

 

Vakantiedorp Castricum

Castricum is een prettig vakantiedorp. Niet overspoeld door toeristen, maar wel met veel toeristische voorzieningen. Een oude dorpskern, met een gevarieerd aanbod van leuke winkeltjes en een overdekt winkelcentrum. Tegen de honger en dorst vind je altijd een gezellig café, een chic restaurant, een leuk eethuisje, een karakteristieke tearoom, een sushi-restaurant of een vrolijke frietkraam. Qua cultuur is er ook het nodige te doen in Castricum. En als de dag lang genoeg geduurd heeft, keer je lekker makkelijk en snel terug jaar die leuke camping in Castricum.