Vekabo camping Noord-Holland

Home / Vekabo camping Noord-Holland

Vekabo camping Noord-Holland

Een Vekabo-camping in Noord-Holland waar je uitzicht hebt op het open polderlandschap én dicht bij strand en duinen zit én heel snel in een grotere toeristische plaats bent – dat kan alleen maar boerencamping Ormsby Field in Castricum zijn. Zo wordt ‘kamperen bij de boer’ bijna een luxe vakantie.

Boerencamping Ormsby Field, lid van Vekabo, biedt een keurig onderhouden kampeerterrein. Ruim opgezet, maar met plaats voor maximaal 30 keer een tent, camper of caravan. Zo blijft er veel ruimte over om te spelen voor kinderen of volwassenen. Het kampeerterrein is omzoomd door haagbeuken, die wel de wind maar niet de zon tegenhouden. Met de blik op het oosten is er kilometers vrij uitzicht over de groene polders van Noord-Holland.

 

Koeien, paarden, kippen

De Vekabo-camping hoort bij een boerenbedrijf. De typisch Noord-Hollandse stolpboerderij die erbij hoorde, is helaas door brand verwoest. Voor de circa zeventig koeien is er nu een moderne stal. Ook daar zijn onze gasten van harte welkom. De romantiek van ouderwets melken heeft al lang plaatsgemaakt voor een high tech melkrobot. Daar zijn zowel de boer als de koeien helemaal blij mee.

Wat nooit verandert, is dat er bij de koeien soms kalfjes geboren worden. Die blijven een tijdje op de boerderij. Kinderen die dat durven, mogen meehelpen om de kalfjes te voeren. Daar worden zowel de kinderen als de kalfjes heel blij van.

De twee pony’s op onze Vekabo-camping zijn niet van een typisch Noord-Hollands ras. Het zijn de shetland-pony Feya en het fjordenpaard Olle. Beide paarden zijn nogal klein van stuk, en dus van een heel kindvriendelijk formaat. Houden de kinderen meer van kleine dieren, dan mogen ze ook de kippen voeren of de konijnen aaien. 

Het ‘kamperen bij de boer’ is mede dankzij Vekabo heel gewoon, in Noord-Holland of waar dan ook in Nederland. Het kan je heel dicht bij de natuur brengen. Bijvoorbeeld door melk te drinken die zó bij de koe vandaan komt. Dat is niet voor iedereen aan te raden, maar wie het eens proberen wil die mag.