Camping Noord-Holland

Home / Camping Noord-Holland

Camping Noord-Holland

Camping Ormsby Field ligt op de grens van het grote duingebied tussen Heemskerk en Bakkum. Hier zijn de Hollandse duinen op hun breedst: bijna 4 kilometer breed. De camping hoort bij een boerderij en staat op een frisgroene grasvlakte. Met een prachtig uitzicht over het weidse groene Noord-Hollandse polderlandschap.

Het gaat hier om een kampeerterrein met dertig standplaatsen. Dat is bescheiden voor een camping in Noord-Holland. Elke plek biedt royaal ruimte aan een tent, caravan of camper. Sommige plaatsen zijn deels betegeld, zodat je ook in het voor- of najaar met minder goed weer een droge, schone plek hebt. Het kampeerveld is omzoomd met een beukenhaag, wat beschutting geeft tegen wind, maar de zon niet belemmert.

 

Voorzieningen en faciliteiten

De sanitaire voorzieningen en overige faciliteiten zijn prima in orde. Nog maar enkele jaren geleden zijn de toiletten en douches helemaal vernieuwd. Voor mensen met een fysieke beperking is er een heel royale badruimte, waar ook een baby rustig en gemakkelijk kan worden verzorgd. Er is tevens een stortplaats waar campers de opvangbakken van hun toiletten kunnen legen.

Omdat ook voor deze camping in Noord-Holland niet altijd de zon schijnt, is er een slechtweeraccommodatie. In een grote open boerenschuur is er gelegenheid voor diverse spellen, zowel rustige als meer fysieke spellen zoals tafeltennis. Dankzij een rijk gevulde boekenkast hoeft niemand zelf nog boeken mee te nemen.

 

Duinen, strand en zee

Een sterk punt van deze Noord-Hollandse camping is de directe nabijheid van duinen, strand en zee. Slechts drie minuutjes lopen brengt je in de duinen. Daar is bijzonder veel te beleven: wandelen, fietsen, genieten van flora en fauna of van historische restanten uit diverse perioden. Er liggen nog bunkers uit de oorlog, resten van de Slag bij Castricum uit 1799 en een heel oude dijk uit de 12e eeuw.

 

Bakkum, Alkmaar, Amsterdam

Het duingebied kent een bezoekerscentrum: De Hoep in Bakkum. Een ideaal startpunt voor ieder die meer wil weten over dit unieke duinreservaat. Wie meer stedelijke toeristische plekken in Noord-Holland zoekt, kan vanaf het station in Castricum (5 minuten met de fiets) in slechts 10 minuten in Alkmaar zijn. Een bezoek aan de beroemde kaasmarkt is een must. Een klein half uurtje met de trein brengt je in Amsterdam. We hoeven niet te vertellen wat daar allemaal te beleven valt.

Kortom: rust en ruimte, gastvrijheid en vertier, natuur en stadsgewoel zijn allemaal vlot te bereiken vanuit onze eenvoudige maar vriendelijke camping in Noord-Holland.